Friday 6 April 2012

Scaune, lazi de bere si cosuri de gunoi. Vezi cum sunt vanate locurile de parcare din Timisoara

stirileprotv.ro Lupta crancena pentru locurile de parcare nu este o noutate pentru Timisoara. Cei care au spatii comerciale, baruri, restaurant sau birouri in zona central a orasului, au pus la cale strategii ingenioase pentru a-si asigura un loc de parcare.

Faptul ca detin sau platesc chirie pentru un spatiu, acest lucru nu ii face proprietari si pe domeniul public. Din comoditate, proprietarii acestor spatii tin cu tot dinadinsul sa isi parcheze masinile daca s-ar putea chiar in usa firmei.

Asa ca, nu se sfiesc sa ocupe locul de parcare cu scaune, lazi de bere, cosuri de gunoi, cutii sau bidoane de plastic, orice numai sa se asigure ca au un loc rezervat.

Reprezentantii Administratiei Domeniului Public spun ca acest lucru a devenit o obisnuinta, iar sesizarile curg cu duiumul. Pentru un loc de parcare, unii renunta chiar si la copil.

“Inspectorii de parcare cu agentii de la Politia Locala dau amenzi, ii atentioneaza pe acesti oameni sa renunte la ocuparea ilegala a spatiului public. Cele mai multe sesizari pe care le primim sunt pe strada Lucian Blaga si multi motiveaza ca trebuie sa-si faca aprovizionarea la baruri. Pe langa scaune si alte obiecte, sunt unii care isi lasa si caruciorul cu copilul in el, nu se poate asa ceva”, a spus Liviu Barbu, director ADP Timisoara.

In final, avem si o veste proasta. Cei care se incapataneaza sa isi tina ocupat, pe nedrept locul de parcare, se pot alege cu amenzi intre 800 si 1.500 de lei.


 

No comments:

Post a Comment