Wednesday 4 April 2012

Politic Show: Promedo, partidul pentru care Geoana a fost exclus din PSD; Sulfina Barbu: Preda poate contesta decizia BPN la Comisia de litigii a PDL, dar m-a dezamagit; PP-DD a depasit PDL in Bucuresti; Berceanu: Frunzaverde este un tradator, negociase s

Promedo, partidul pentru care Geoana a fost exclus din PSD. A fost infiintata formatiunea politica cu care "ameninta" Mircea Geoana. Este condusa de Marius Lazar, un fost membru PSD si consilier al lui Geoana, si el exclus din partid de Victor Ponta. Cand a fost dat afara din PSD, lui Mircea Geoana i s-a reprosat ca planuieste infiintarea unui alt partid. Inevitabilul s-a produs. Miscarea civica "Romania noastra" lansata de fostul presedinte PSD are incepand de ieri si un "brat" politic. Se numeste PRODEMO si este infiintata si condusa de Marius Lazar (42 de ani), fost membru PSD, exclus pentru ca l-a criticat pe Ponta. Din postura de consilier al lui Geoana, Marius Lazar a fost principalul promotor al ideii ca fostul presedinte al PSD sa pararseasca partidul si sa infiinteze unul nou, scrie EVZ.

Sulfina Barbu: Preda poate contesta decizia BPN la Comisia de litigii a PDL, dar m-a dezamagit. Presedintele Organizatiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, marti, ca europarlamentarul Cristian Preda este liber sa conteste la Comisia de etica si litigii a partidului decizia BPN de excludere din partid si a aratat ca ea este dezamagita de acesta. "Domnia sa (Cristian Preda - n.r.) este liber sa conteste, e liber sa se adrezese Comisiei Nationale de Statut si Litigii, este dreptul domniei sale e in Statutul PDL si in regulament", a spus Sulfina Barbu, intrebata in legatura cu faptul ca Cristian Preda a spus ca el trebuia sa fie audiat de BPN inainte de decizia de excludere a sa din partid. Ea a mentionat ca Preda trebuie sa spuna ca a discutat cu oamenii din conducerea PDL in toata aceasta perioada. "Dar ceea ce trebuie sa spuna domnul Preda este ca a discutat cu oamenii din conducerea PDL in toata aceasta perioada. Sunt dezamagita ca domnul Cristi Preda s-a plasat singur in afara partidului, anuntand ca sustine un alt candidat la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti. Fiecare are dreptul sa-si spuna punctul de vedere, dar faptul ca a anuntat public ca sustine un alt candidat asta l-a plasat in afara partidului si asta m-a dezamagit foarte mult", a adaugat Sulfina Barbu, anunta Gandul.

PP-DD a depasit PDL in Bucuresti. Democrat-liberalii sunt pe locul trei in Bucuresti, dupa USL si PP-DD, potrivit barometrului "Adevarul" realizat de IMAS in luna martie. La nivel national, USL este pe primul loc, cu 48,4%, dar sub obiectivul declarat de a obtine peste jumatate plus unu din voturi. PDL, aflat pe locul al doilea, cu 18,6%, isi vede amenintata pozitia de Partidul Poporului, cotat cu 16,6%. Pragul electoral ar mai fi depasit de UDMR, partid cotat cu 7%. Principala surpriza a sondajului este scorul slab pe care PDL il inregistreaza in Bucuresti, desi Capitala a fost multi ani un fief al democrat-liberalilor. USL conduce in Capitala cu 47,6% din voturi, iar pe locul doi se afla Partidul Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD), care ar obtine 19,8% din voturi, in timp ce democrat-liberalii au doar 18%, informeaza Adevarul.

Framantari politice in Ardeal. O serie de seisme politice s-au produs in mai multe judete din Transilvania si Banat. In ultimele zile, situatia politica "da in clocot". Partidele din opozitie sunt mai motivate ca oricand sa castige alegerile locale, iar acest lucru devine posibil doar daca au candidati extrem de buni. USL a ajuns la concluzia ca daca nu-i are, ii poate lua de la PDL. Asa a venit la PNL Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte PDL, alaturi de 38 de primari, dar si zeci de primari din toate judetele din Ardeal. Exista si treceri in sens invers, din partea unor lideri ai USL, care nu pot sa candideze la functiile pe care le viseaza de patru ani si acum vor sa mearga in alegeri sub flamura PDL ori a PPDD. USL cauta candidatii cei mai buni care sa-i invinga pe cei ai democrat-liberalilor, aflati acum in functie, scrie Romania Libera.

Ponta sprijina candidatura lui Pruteanu la CJ Neamt. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti, la Braila, ca va sprijini candidatura lui Vasile Pruteanu la presedintia Consiliului Judetean Neamt, dupa ce acesta si-a dat demisia din PDL pentru a se inscrie in PNL si a candida din partea USL la alegerile locale. "Inteleg ca astazi domnul Pruteanu s-a inscris in PNL, dealtfel de unde plecase spre PDL. Candidatura la Neamt apartinea PNL. Daca dansii au considerat ca domnul Pruteanu este un candidat bun, eu nu pot decat sa sprijin aceasta candidatura", a afirmat Ponta. Democrat-liberalul Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean Neamt, a anuntat marti ca va candida la sefia CJ din partea USL pentru ca se regaseste in aceasta constructie politica, anunta EVZ.

Berceanu: Frunzaverde este un tradator, negociase si in 2002 cu PSD, USL a luat o mare teapa. Presedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu, afirma ca Sorin Frunzaverde este un "tradator", iar "USL a luat o mare teapa", intrucat candidatul pe care Uniunea il sustinea anterior pentru sefia CJ Caras-Severin avea mai multe sanse de a castiga functia decat are fostul democrat-liberal. Berceanu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, la Craiova, ca Frunzaverde "are tentatia tradarii" inca din 2002, intrucat a negociat cu conducerea PSD sa intre in randurile partidului pentru a deveni ministrul Apararii Nationale. El a mai spus ca, la acea vreme s-a opus Ion Iliescu, iar acest lucru este cunoscut de un numar retrans de oameni, informeaza Gandul.

No comments:

Post a Comment