Saturday 28 April 2012

Achizitionand primele aparate de aer conditionat

Sa alegeti cele mai bune aparate aer conditionat este foarte usor, daca dispuneti de bagajul necesar de cunostinte in domeniu. Asa ca, in cele ce urmeaza va vom oferi informatiile de baza pe care este absolut necesar sa le aveti inainte sa achizitionati astfel de produse, indiferent daca aveti nevoie pentru locuinta dumneavoastra personala, pentru birou sau orice alt context. Pentru inceput, haideti sa explicam pe scurt cateva din principalele aspecte legate de terminogia acestor aparate aer conditionat.

BTU este prescurtarea de la British Termal Unit, si reprezinta unitatea internationala de masura pentru energie. In ceea ce priveste aceste aparate aer conditionat, o unitate de BTU masoara cantitatea de caldura pe care o unitate de aer conditionat o poate indeparta din camera. Pe masura ce numarul de BTU creste, si marimea, greutatea si pretul pentru aparate aer conditionat cresc. Pentru aparate aer conditionat de camera, in general intalnim unitati cu putere intre 5,000 si 24,000 BTU. Este intotdeauna foarte important sa potriviti numarul de BTU pe care il au aceste aparate aer conditionat cu dimensiunea camerei in care doriti sa le instalati. Camera sau camerele respective nu vor fi racite eficient daca numarul de BTU este prea mic sau prea mare pentru dimensiunea suprafetei camerei.

Continuam cu termostatul, o componenta importanta oricaror aparate aer conditonat. Termostatul cu senzori de caldura potriveste temperatura aerului care vine din aceste aparate aer conditionat. Termostatul poate fi programabil sau actionat manual. Combinatia dintre un termostat reglabil si un ventilator cu viteze variate reprezinta cheia succesului pentru aparate aer conditionat in ceea ce priveste procesul de racire. Unele aparate aer conditionat vin insotite si de o telecomanda si ecrane digitale de citire a temperaturii.

Filtrele sunt de asemenea o parte importanta in componenta acestor aparate aer conditionat. De aceea, este necesar sa va orientati intotdeauna interesul catre acele aparate aer conditionat care au filtre ce pot fi curatate sau inlocuite cu usurinta. Nu trebuie sa uitam niciodata ca aer curat este esential pentru o functionare eficienta a aparatelor. De asemenea, nu uitati ca aceste aparate aer conditionat au o greutate destul de mare, asa ca nu va ganditi sa le transportati si sa le instalati pe cont propriu.

In ceea ce priveste aspectele post-achizitionare de aparate aer conditionat, primul cu care veti intra in contact este instalarea propriu-zisa. In cazul in care nu veti dispune de o echipa de profesionisti care sa instaleze aparate aer conditionat si veti face dumneavoastra acest lucru, este foarte important sa urmariti indicatiile producatorului intocmai cum va sunt prezentate. De exemplu, este absolut necesar ca unitatea sa fie fixata bine, din motive de siguranta. De asemenea, este important ca unitatea sa fie puternic sigilata pentru ca astfel va putea tine aerul rece in interiorul camerei careia ii apartine. Asigurati-va pe cat posibil ca ati amplasat aceste aparate aer conditionat intr-un loc ferit de soare, pentru a avea rezultate si mai bune in procesul de racire a camerelor. Cu toate acestea, va recomandam sa cautati o firma specializata in instalarea de aparate aer conditionat.

Un alt aspect destul de important cu care veti intra in contact dupa ce veti achizitiona produsele, si cu care va trebui sa va obisnuiti de-a lungul timpului, este zgomotul produs de aceste aparate aer conditionat. Cu toate ca, datorita progresului tehnologic si a stadiului avansat in care aceste aparate aer conditionat au ajuns in ziua de astazi, ele vor produce un zgomot suplimentar pe care il veti remarca cu siguranta in camera. Intr-adevar, modele noi sunt din ce in ce mai silentioase, insa va fi imposibil sa nu remarcati prezenta unui zgomot nou in camera dumneavoastra. 


Tags: aparate aer conditionat

No comments:

Post a Comment