Monday 9 April 2012

Media player pentru Windows Mobile

Sistemul audio nu are nevoie neaparat de calculator sau amplificator. Telefonul, echipat cu playerul potrivit va fi suficient

Vremea greoaielor boxe bose deservite de amplificatoare pretentioase  dar butucanoase a trecut. La tehnologia actuală, nici masina nu mai trebuie echipata decat cu boxe auto implicite. Bine, in acest caz, subwooferul ar putea necesita un amplificator auto dedicat. In rest, un smartphone ar putea face restul. Va va permite inclusiv sa urmariti filme sau clipurile pieselor preferate.  Tot ce va mai trebuie este un player decent, compatibil cu sistemul de operare al dispozitivului in cauza.

 

Microfi Nitrogen 1.1 – player touch pentru smartphone

Iar pentru Windows Mobile numele sau este Nitrogen. Acesta permite redarea fisierelor MP3 si OGG pe orice dispozitiv de tip Pocket PC fara a mai fi nevoie de instalarea unor codecuri suplimentare. Fata de Windows Media Player (preinstalat pe majoritatea acestor aparate), Nitrogen are o interfata optimizata pentru touch si nu ocupa multe resurse. Se pot crea simplu liste cu melodiile pe care doriti sa le ascultati si direct din interfata se poate inchide ecranul aparatului pentru a conserva energia. Calitatea audio poate fi imbunatatita datorita exigentei unui egalizator pe 10 benzi, configurabil si care permite salvarea / incarcarea unor configuratii speciale (ex. Rock, pop, etc). De siut si ca Nitrogen beneficiaza de functii de repeat si shuffle, care fac mai dinamic procesul de redare a colectiei muzicale. Functioneaza doar pe fiecare playlist, nu si pe cel global. Nitrogen este un proiect care se bazeaza pe decodere-ele MAD si OVD, care sunt open – source. Asadar, nu este limitat la nivelul distributiei sau al codec-urilor folosite. Suporta mai multe rezolutii si pasionatii au inceput deja sa creeze skin-uri personalizate. Implicit, Nitrogen vine cu un skin albastru, optimizat pentru aparatele HTC Diamond (640 x 480 pixeli), dar sunt disponibile si setari pentru alte rezolutii. Pe site-ul producatorului veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie. Toate comenzile care sunt folosite cel mai des sunt disponibile direct din interfata principala, cu butoane mari care raspund perfect la comenzile touch. Daca va place aplicatia si doriti sa sustineti dezvoltarea ei in continuare, puteti sa donati o suma dezvoltatorului Filipe Vilela Soares. Gasiti toate informatiile in sectiunea About din meniu.

 

Singura problema, volumul

Da, pare ceva simplut si banal, dar asa trebuie sa fie orice program de ascultare a MP3-urilor: gratuit, simplu, cu o interfata placuta si optimizat pentru touch (in cazul nostru). Faptul ca raspunde foarte bine la comenzi este doar un bonus. Un telefon dotat cu un astfel de player va reusi sa nu doar sa umple castile ci si cel mai performant sistem audio. Pentru ca nu mai trebuie sa porniti calculatorul pentru a pune muzica. Conectati telefonul la boxe sau la amplificator stereo, faceti lista din player si aerul din jur deja vibreaza. Aveti insa grija sa nu vibreze si vecinii. Nu ne-am dori ca o auditie relaxanta sa se transforme  intr-un razboi de anduranta cu vecinii. Daca simtiti ca aveti nevoie de volum suplimentar, daca sunetul nu va loveste direct in stomac si daca parchetul nu tine ritmul basului este clar ca va trebui sa va mutati in masina. boxe auto, poate si amplificator auto, aveti deci tot ce va trebuie. Acelasi telefon cu acelasi player va asigura derularea pieselor favorite. In rest, speram doar sa nu dati peste vreun ambuteiaj. Si in acest caz este valabil avertismentul: nu toata lumea are aceleasi gusturi muzicale ca voi. Lumea este diversa si asa trebuie sa ramana!

 


boxe difuzoare, sisteme audio

No comments:

Post a Comment