Wednesday 13 June 2012

Eficienta in alimentarea cu apa

Pentru cei care locuim in orase sau in zone care sunt conectate la reteaua locala de alimentare cu apa, faptul ca la orice ora din zi sau din noapte avem la dispozitie apa curenta este un lucru pe care aproape ca nu il mai constientizam. Desigur ca doar atunci cand exista o avarie si alimentarea este sistata, ne ingrijoram si deja cursul normal al unei zile incepe sa nu mai fie ceea ce stiam. Nu acelasi lucru pot spune si cei care au locuintele situate in zone retrase sau inca neconectate la un furnizor local de apa curenta, fapt pentru care existenta unui robinet la care sa curga apa in mod obisnuit este deja un lucru sperat de multa vreme.

Lucrurile ar putea ramane pentru inca multa vreme in aceasta stare, uneori pentru simplul fapt ca nu exista fonduri pentru aductiuni de apa in aceste locatii, sau pentru motive care tin de amplasarea geografica si a numarului mic de posibili beneficiari care ar putea utiliza un sistem centralizat de furnizare al apei. De cele mai multe ori in aceste situatii cei care doresc sa nu mai ridice apa cu galetile din fantani, isi iau pe cont propriu realizarea unui eficientizari a acestei probleme.

Calea cea mai simpla si utila de urmat este realizarea unui sistem de ridicare si pompare a apei extrase din puturi cu ajutorul unei pompe de apa, potrivite capacitiv pentru situatia in fapt a locatiei respective. In cazul in care nu exista un put de captare a apei, acesta va fi sapat si adus la o forma potrivita de exploatare cu ajutorul unei firme specializate, dupa care se va solicita prezenta unor tehnicieni profesionisti care vor amplasa o pompa submersibila adecvata cu situatia de facto.

Ceea ce trebuie considerat important in tot acest demers este colaborarea eficienta cu firma de la care puteti cumpara aceste pompe submersibile, care va putea aprecia corect necesarul capacitatii de ridicare si pompare a apei din put, pentru a putea beneficia de un debit potrivit cu necesitatile gospodariei dumneavoastra. Vei putea si dumneavoastra sa faceti un mic studiu cautand cu ajutorul internetului pompe apa si eventuale solutii de achizitionare profitabila a unor pompe submersibile ieftine sau atunci cand este necesar a unor hidrofoare ieftine, pe care sa le folositi in proiectul de eficientizare in alimentarea cu apa a locuintei dumneavoastra.

Daca am amintit despre posibilitatea folosirii unor hidrofoare pompa submersibila, trebuie sa stiti ca este combinatia electromecanica cea mai potrivita pentru situatiile in care o pompa submersibila obisnuita nu poate face fata ridicarii nivelului de apa la o cota superioara locului de extractie. O pompa hidrofor va prelua aceasta sarcina si va reusi sa directioneze apa prin conducte in locatiile pe care le aveti situate evetual la etajul casei sau pozitionate pe un teren suprainaltat fata de nivelul de extractie al putului.

Acum daca aspectele legate de modalitatea de eficientizare si asigurare a propriei surse de apa sunt lamurite, nu va ramane decat sa cautati, desigur tot cu ajutorul internetului echipamentele care va sunt potrivite, atat din punct de vedere tehnic, cat si ca pret, adica o pompa submersibila pret sau un hidrofor pret, pentru ca in sfarsit sa puteti beneficia de apa curenta la robinetele din baia si bucataria casei dumneavoastra.

Indiferent de complexitatea din punct de vedere tehnic a lucrari de montare a unor astfel de pompe submersibile sau a combinatiei de hidrofoare pompa submersibila, niciodata nu veti lua decizia de a efectua in regie proprie aceasta activitate. Riscurile de a va accidenta dumneavoastra sau eventualele persoane necalificate pentru aceasta activitate sunt considerabile. Apelati fara retinere si direct la tehnicienii profesionisti ai unei firme care se ocupa cu instalarea acestor echipamente electromecanice.

No comments:

Post a Comment