Wednesday 13 June 2012

Arta tatuajelor - veche de mii de ani

Roxy Tattoo Design din Bucureşti - blog tatuaje este specialist în această artă. În acest moment, acestea se realizează în funcţie de preferinţele fiecărui client. Dar, de când au început oamenii să fie atraşi de această artă a desenării corpurilor  şi ce simboliza aceasta?

 Este dovedit ştiinţific - arta tatuajelor este una dintre cele mai vechi arte, folosită de peste 5.000 de ani.  Încă din cele mai vechi timpuri, popoarele primitive se foloseau de tatuaje pentru a alunga forţele malefice, simbolizau puterea pe care o avea şeful tribului sau, oamenii optau să îşi tatueze corpul, la fel ca în zilele noastre, din dorinţa de înfrumuseţare sau de a exprima ceva. Roxy Tattoo - saloane piercing bucuresti şi saloane piercing din Bucureşti poate realiza tatuajul pe care vi-l doriţi. Saloane de tatuaje sunt multe, dar noi suntem cei mai buni.

 

“Otzi, omul gheÅ£arilor” â€" cel mai vechi corp uman tatuat

 

Una dintre cele mai vechi descoperiri arheologice a fost corpul unui bărbat, despre care arheologii au spus că datează de peste 5.000 de ani. Acesta a fost descoperit acum 20 de ani, în apropierea graniţei Austriei cu Italia, chiar pe vârfurile Munţilor Alpi. Bărbatul avea hainele şi echipamentul bine conservate în gheaţă. Această descoperire arheologică a făcut înconjurul lumii, nu neapărat datorită vechimi sale, ci datorită semnelor de pe corpul bărbatului care se vedeau foarte bine. Şi anume, “Otzi, omul gheţurilor”, aşa cum a fost denumit corpul găsit în munţii Alpi, avea în jurul gleznelor şi genunchilor nişte tatuaje. În urma analizelor făcute de istorici s-a ajuns la concluzia că bărbatul avea aproape 60 de astfel de semne care reprezentau puncte şi linii simple. Iar în 1.948, un arheolog rus a descoperit corpul unei căpetenii a  sciţilor, în Munţii Altai, la graniţa cu China, care era plin de semne ce reprezentau grifoni, monştrii şi desene decorative. Arheologii spun că mumia era veche de aproape 2.500 de ani, iar toate tatuajele de pe corpul său reprezentau statutul  social pe care acesta îl avea.

 

Femeile şi bărbaţii erau tatuaţi pentru a vedea dacă pot face faţă durerii

 

În rândul popoarele primitive, oamenii erau tatuaţi în momentul în care ajungeau la vârsta adolescenţei, chiar dacă erau fete sau băieţi, şi astfel, aceasta era proba pe care trebuia să o treacă pentru a demonstra cât sunt de bărbaţi şi că pot să reziste la durerea provocată atunci când vor fi răniţi în luptă. Iar fetele erau tatuate ca să se convingă că acestea sunt capabile să facă faţă chinurilor naşterii. Nici copiii nu scăpau de tatuaje, unii dintre aceştia erau marcaţi cu un semn prin care erau consideraţi că sunt sub standard şi apoi erau excluşi din trib.

 Popoarele primitive aveau obiceiul de a se tatua cu semne animalice care aveau un anumită semnificaÅ£ie în cultura lor. Astfel, se spunea că oamenii care aveau desenate pe corp imagini cu ÅŸerpi, broaÅŸte, fluturi, lupi sau urÅŸi preluau o mare parte din puterile pe care le aveau animalele. Iar în alte culturi, cum este cea chineză, istoricii au ajuns la concluzia că un tatuaj indica legătura spirituală cu acea vietate â€" un porc însemna noroc, iar un peÅŸte era simbolul prosperităţii ÅŸi sănătăţii.

 

Egipt â€" Å£ara care a răspândit tatuajul

 

Dar poporul care a răspândit arta tatuajului în întreaga lume a fost cel egiptean, de altfel Egiptul este o ţară plină de cultură de unde s-au răspândit mari culturi. La sfârşitul secolului al XIX-lea, arheologii au descoperit un mormânt care data din anii 2.160-1.994 î.Hr., iar mumia din mormânt, o femeie,  avea tatuat un desen geometric format din linii şi puncte. De-a lungul timpului, tatuajul a fost folosit pentru a marca o anumită categorie de oameni: în timpul Imperiului Roman, sclavii exportaţi erau tatuaţi cu “taxe plătite”, iar în timpul împăratului roman Constantin, condamnaţii, soldaţii şi gladiatorii erau însemnaţi.

 

Arta tatuajelor este veche de mii de ani, semn că tatuajul a reprezentat o practică foarte populară şi apreciată de oameni. Roxy Tattoo Design - salon tatuaje Bucureşti realizează modelul dorit în cele mai bune condiţii. Acesta este un salon tattoo din Bucureşti care nu este la fel ca celelalte, o echipă de profesionişti nu are cum să nu să împlineacă dorinţele în materie de tatuaje şi piercing. De aceea, Roxy Tattoo - tatuaje Bucureşti este locul ideal.


Tags: saloane tatuaje

No comments:

Post a Comment